2023. június 2., péntek

Fricska vagy amit akartok.. levél Orbán Viktorhoz





Simkó Edit forrás;

Tisztelt Miniszterelnököm, Drága Orbán Viktor!

            Lüktető mámorban figyelem az eseményeket, az ön kormányának és annak ragyogó elméjű napudvarának bölcsességét.
            Parragh úr megjelenése eleve mindig egy adrenalinlöket a nép számára, tehát mindenki fizetését csökkenthetik, kivéve az önökét, akik a parlamentben ülnek. Önök az a nagyszerű réteg, akik nem engedik csökkeni az átlagbér színvonalát. Büszke vagyok önökre! 
            Parragh úr megihletett, és arra gondoltam, hogy maradék elégedetlenkedő kollégáim miatt, a minimálbért csökkentsék le újra! Abban is lesz adrenalinfröccs, meg akkor a maradék elégedetlenkedő pedagógus vitorlájából kifogják a szelet, mert keresetük több lesz a minimálbérnél! Ráadásul lassan, 13 év után, a népeknek intenzívebben lehet gyurcsányozni, hogy ugye milyen rossz volt az ő idejében.  Garantáltan át fogják érezni! Így megindulhat a visszaáramlás a pályára. 
            Én persze elégedett vagyok, itt a nyár! Motiváló nagyon! A júniust igazából már annak számolom, mert mi az a 2 hét sok kirándulással, ünnepséggel,  bizonyítványírással. A szóbeli érettségi meg nem is munka, ott dolgozzon a diák, a nyári szakképzéseken is! A gyerekek nélkül már örömtánc, szinte jutalom a beszámoló, meg az a pár értekezlet, napközi, iskolatakarítás…. A július unalmát is mindig elűzöm néhány Erzsébet-táborral és ügyelettel. Ráadásul még utalványt is kapok a fizetésem mellé, akár napi 5000 ft értékben. 
            A tűzijáték nekem az első csengetés a pótvizsgák, tanévnyitó értekezletek előtt. Egy szakma sem kap ilyen különleges elismerést! Itt ragadom meg, hogy megköszönjem az 1000 Ft-os pedagógusnapi ajándékot. Vettem is rajta egy csokor Signettát, a kupakos fajtát. 8 db kijött belőle! Repesek a boldogságtól!
            Ez is motivál arra, hogy azt a remek innovációt átgondoljam, amit Csák úr propagált, ő annyira érti az oktatás lényegét, mint Pintér úr! Ők országunk hős polihisztorai!  Komplexen fogok tanítani! Így tudom pótolni a hiányzó kollégákat! Első ötleteim a következők:
-A matematikai szabályokat versbe szedem és megzenésítem (ah, a hagyományok, a szorzótábla dallama mindannyiunk fülében ott cseng),  és történelmi évszámokkal vagy a test részeivel (csontok, testrészek…stb) végzünk alapműveleteket. Közben a költött rigmusokat falvédőre hímezzük, hátha nyerünk pár Signettát, a kupakos fajtát a régi pályázaton! Többre nincs is szükség!
- A diákoknak csak eldöntendő kérdéseket teszek föl, amire „Yes or No” kell válaszolni. Idegen nyelvet ennél jobban nem kell beszélniük. Minek, olyan öröm mélymagyarnak lenni. Belemerülni ennek óceánjába…(oh, ezt még használhatom, legyen tavában inkább? Útmutatást várok!)
- A testnevelés órákhoz ragaszkodom, azt a legkönnyebb összevonni. Itt a vészhelyzetre való tekintettel katonanóták éneklése közben kúszni-mászni és lövészárkot ásni tanulnak a gyerekek. Utóbbi remek kapcsolat a földrajzhoz is, megfigyeljük a talaj szerkezetét.
- Az informatika keretében amíg az egyik osztály játszik a telefonján, addig van időm más osztályokat tanítani. Ha átgondoltan vonok össze, akkor a hetedikesek azonnal tudnak felvilágosító pornó oldalakat mutatni a kisebbeknek, így nyolcadikra, mire az emberi test jön, már csak finomítani kell az ismereteket. Nem is kell oda felnőtt, csak zavarba jönnének a gyerekek.
            Mennyi kreativitás van a mi pályánkon, mennyi motiváció! Parragh úr ráadásul az őszi, téli és tavaszi szünetet nem is emlegette.  De annak örülök, hogy legalább azt kimondta, hogy korán mehetünk haza, persze csak ,ha nincs ügyelet estig. És ugye! Mert mennyivel nagyobb öröm otthon javítani a füzeteket, dolgozatokat, szervezni a kirándulásokat jól megszokott otthoni eszközeinkről. Mennyivel könnyebb így elmenni a külön rendezvények jegyeiért irodai időben, vagy beszerezni mindenféle iskolához szükséges holmit….de valljuk be, a legjobb egy kellemes továbbképzés aktív részesének lenni, hát ezért kapjuk a fizetésünk, hogy fejlődjünk. 
            Nem, nem értem az elégedetlenkedőket. Nem értem azokat, akik még támogatják is őket, akár gyermekeik érdekeire hivatkozva. Azokat meg végképp nem értem, akik az ország jövőjét féltik. A ma iskolája tökéletesen alkalmas a jövő betanított munkásának képzésére. Ennek örülni kell! Pintér úr legyen az ország nádpálcája, és regulázza meg ezeket a hálátlanokat!

Legyen meg az Ön akarata!

Szerelmes rajongással, 
Gulyás Gertrúd
okj-s pedagógus
#írtam #leírtam #levelek #levélOrbánViktornak  #fricska 
#OrbánViktor #PintérSándor #CsákJános #vészhelyzet
#okjspedagógus #GulyásGertrúd
#SimkóEdit


Válasz! 

Tisztelt Honfitársam Gulyás Gertrúd okj-s pedagógus, jövendőbeli közoktási Államtitkár Asszony!

Kicsit sérelmezem, hogy még nem válaszolt a felajánlott államtitkári kinevezéssel kapcsolatban, pedig ennyi ésszel és kreativitással a holdudvarom bölcseinek ékköve lehetne.

Nagyon köszönöm, hogy figyelmeztetett Parragh úr tévedésére miszerint kihagyta az őszi, téli, és tavaszi szünetet a felsorolásból, majd jól megmosom érte a fejét és elveszem a Rolexét, mert mi hanyag munkát sosem végzünk. Ezt, mi nem engedhetjük meg magunknak!

Az ellenségkép folyamatos fenntartása az egyik fő célunk. Divide et impera!- mondta Julius Ceasar. Nem hiába volt a római jog a kedvencem az egyetemen. Onnan tanultam meg a Panem et circenses! Iuvenalis által közkedvelt mondást is, de idén magasak lettek a gabonaárak ezért ezt kénytelen voltam módosítani Panem et Solanum tuberosum-ra. A krumpli még mindig közkedvelt a szavazóim körében.
A pedagógusnapi jutalmához szívből gratulálok! A Klikk vezetőknek és az ahhoz hasonló pedagógusoknak akik áldozatos munkával szépítgetik a statisztikai adatokat, hogy az az EUban is megállja a helyét ,Volga személygépkocsit szándékozunk adni, emlékeztetve őket a régi szép időkre amikor hasonló körülmények között dolgozhattak az elvtársaink. Május 8-ra ígérte a megérkezésüket a barátom, de sajnos a szállítmányozás most akadozik.

A közoktatási és köznevelési intézményekben tervezzük kirakni az arcképemet, hogy a közjószágok idejekorán megtanulják, ki is itt a Gazda. Ehhez egy kicsit még fogynom kell mert a kampányidőszak alatt sok volt a disznótoros és pálinka de ezt az áldozatot is bevállaltam a cél érdekében. Hát ilyen nagyszerű vezető vagyok én!
A kampányról jut eszembe, hogy felajánlottam a NER lovagok között a pedagóguséletpálya modell lehetőségét hisz többeknek van pedagógusdiplomája de körbe röhögtek. Többet költenek ők egy ebédre mondták, amikor meglátták a 2022 közalkalmazotti bértáblát pedig a kutatótanári 15-ös fokozatot ajánlottam fel nekik, mert valóban kutatnak az elégedetlenkedők és a lázítók után.
Az innovációs ötletei nagyon hatékonynak tűnnek, ezért a szeptember 1-től rendeletben fogjuk előírni a bevezetésüket. Kérem, írja át a kisdobosok 6 pontját a mai igényekre szabva. Nagyon egyszerű lesz csak a szocialista szavakat kell áírnia nemzeti és keresztényre. 
A narancssárga, nemzeti feliratos tollak beszerzése folyamatban van de csak nagy tételben rendelhető ezért arra gondoltam, hogy a nyomtatók helyett, melyekben nincs patron vagy nem kompatibilisek a számítógépekkel, a pedagógusok kézzel, a Signetta, a kupakos fajta tollakkal másolhatnák a tananyagot. Idejük van rá mert 4-kor hazamehetnek a munkahelyükről.  A tollat terészetesen biztosítjuk.
Utasításomra a közösségi portálokon megjelentek az utóbbi két napban olyan interjúk melyet sikeres iskolák, sikeres pedagógusaival készítettek, hogy a jó polgártársak lássák, hogy a közoktatás is előre megy nem hátra. A Borsodban dolgozó pedagógusoknak erre az időre kikapcsoltattam Tónival a wifit, hogy hozzászólásukkal ne trollkodják szét jól megfizetett propagandát.
Várom a következő helyzetjelentését, hogy a III/III akták közé be tudjam iktatni. 
Az Ön fedőneve Signetta lett. Remélem örül neki.
Honfitársi üdvözlettel: O. V.  Béke és biztonság (a köznevelési és közoktatási intézményekben is lesz ha elkészülnek a nádpálcák)

Forrás a szerző hozzájárulásával,akinek köszönet érte: 
Edit Simkó írása 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése