2019. október 23., szerda

Hüvelyes Lajos aki élt 72 évet! +++

2017 április 4.-én kisértük utolsó útjára a Terézvárosi Önkormányzat által kilakoltatott Hüvelyes Lajost! Részt vett a Magyar Szociális Fórum nevében Simó Endre, aki egyben a tisztességes temetéséről is gondoskodott. A 72 éves korában elhunyt rokkant férfi hamvait a Budapest XI. Kerületi Gazdagréti út 14  szám alatt Szent Angyalok Plébánia Templomában helyezték örök nyugalomra 14.45  órakor. Simó Endre vett végső búcsút a társadalmi igazságtalanság áldozatától! 
A félig béna Hüvelyes Lajost 2016 - ban bilincsbe verték, mert "ellenállt " a kilakoltatásának és a Pomázi Gálfi Béla Pszichiátriai Osztályára zárták, pedig az orvosok szerint sem volt pszichiátriai eset, sem kezelésre, sem gyógyszerezésre nem szorult. A Pszichiátriáról 2016 augusztusban Tatárszentgyörgyre vitték. De mivel nem biztosították neki az állapotának megfelelő ellátást és gondozást, ájultan találtak rá, a padlóról kaparták össze és onnan mentők vitték kórházról kórháza. A Csepeli kórház elfekvőjében kötött ki. Hónapokra rá a Szent István Kórház elfekvőjébe került, ahol 2017 február 4. - én elhunyt!
A Magyar Szociális Fórumon kívül senki nem törődött vele. 
Gondnok - gyámja még a nyugdíját sem folyósította neki. Az egyedülálló rokkanttal tanúsított bánásmódot a Magyar Szociális Fórum az emberi jogok kirívó megsértéseként elitélte és végig kiállt a kilakoktatás áldozata mellett, hogy élete egyenesbe jöjjön és lakhatása megoldódjék. Az emberjogi mozgalom a kórházi ágyánál is rendszeresen felkereste az akkor sorsára hagyott Hüvelyes Lajost! Egyetlen bűne volt a bácsinak, hogy jelenléte zavarta a Terézvárosi ház "elit" lakóközösségét!  Egy sorstárs a Fidesz Rezsim áldozatai közül, aki még tovább élhetett volna, nyugodjon békében! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése